Въпреки че пандемията от COVID-19 удари сериозно туристическия бранш, а войната

...
Въпреки че пандемията от COVID-19 удари сериозно туристическия бранш, а войната
Коментари Харесай

Експерт: В Гърция няма голяма разлика в цените за настаняване, но пък са се повишили тези в ресторантите

Въпреки че пандемията от COVID-19 удари съществено туристическия отрасъл, а войната в Украйна повлия не по-малко, тази година ни чака по-силен летен сезон от миналогодишния. Хората пътуват повече, а съумяваме да компенсираме отлива на съветски и украински туристи с поток от други пазари. Бележим растеж на туристите от Румъния, Сърбия, Полша, Унгария и Република Северна Македония. В същото време хората, които пристигнаха от Украйна у нас, запълват значително потребността от оперативни фрагменти в бранша. Това сподели специалистът по туризъм Константин Занков, който е посетител в новия епизод на Бизнес Видео Подкаста на businessnovinite.bg.

" Очаква ни добър сезон “, безапелационен е специалистът.

" Тенденцията е да пътуваме по-често, въпреки и за по-кратко. Добре е да имаме здравна застраховка, която да включва и COVID-19 покритие, да имаме и застраховка, обвързвана с анулация на пътуването, която да ни спести риска от това почивката ни да не бъде осъществена “, изясни Занков.

И въпреки всичко специалистът поучава да бъдем осведомени, когато подхващаме пътувания, да проучим деликатно определената дестинация и да планираме почивката в точния момент.

" Туристът търси повече преживявания, до момента в който почива, търси многообразие, само че най-много търси качество. Готов е да заплати, само че да остане удовлетворен “, споделя Занков и добавя, че неговият глас звучи все по-силно, изключително в интернет. 

Иначе настройките на българските туристи това лято зависят от икономическата обстановка.

" Виждаме повишаване на цените на всички места поради инфлацията, по-високите цени на горивата и на всички услуги. Много хора ще се опитат да се вместят в бюджета от предходната година, само че ще сменят категорията или критериите “, изясни специалистът.

По думите му Турция си остава шлагер за фамилни ваканции, защото страната е водач в all inclusive туризма. В Гърция няма кой знае каква разлика в цените за настаняване, само че пък са се повишили цените в заведенията и заведенията за хранене.

За страдание не съумяваме да разпространяваме толкоз добре България като туристическа дестинация. Имаме потребност от детайлна информационна тактика и проект, с които да развиваме туризма у нас.

" Дори самите българи не сме задоволително осведомени с типовете туризъм в България “, означи Занков.

Разковничето е в публично-частното партньорство. И институциите, и общините би трябвало да работят в синергия с бизнеса, с цел да имаме целогодишно туризъм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР